over ambnl
Overzicht persberichten
Hieronder vind u het overzicht van de persberichten die voor u beschikbaar zijn. U kunt voor alle pers en communicatie vragen contact opnemen met de afdeling marketing en communicatie van AMBNL.
filter selectie op:
Zomercollectie 2016 Starck Eyes
teaser
Continue innovatie vormt al ruim veertig jaar een belangrijke pijler in de filosofie van Philippe Starck. Elke nieuwe collectie biedt de kans nieuwe concepten en technieken te introduceren én vorige innovaties verder uit te werken. Met de lancering van GRAVITY in 2010 was Starck Eyes het eerste merk in de eyewearbranche dat gebruik maakte van hightech polymeren.
 
In de zomercollectie van 2016 presenteert het merk nu met trots GRAVITY EVO®, een nieuwe variant die nog meer mogelijkheden biedt. GRAVITY EVO® is sterk en flexibel, maar toch ongelofelijk licht in gewicht. Verder is het materiaal 100% recyclebaar en biedt het een unieke, ongekende kleurenrijkdom.
 
Een ander belangrijk voorbeeld van dit streven naar continue innovatie is de nieuwe SH2014. Dit montuur mag met recht een technisch hoogstandje worden genoemd. Voor de SH2014 paste Starck Eyes koolstofvezel niet toe in één enkele laag, maar werd gekozen voor een exclusieve driedimensionale benadering. Hierbij werden de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, prestaties en comfort nagestreefd, zonder de kenmerkende ingetogen elegantie uit het oog te verliezen.
 
Aan de basis van Starck Eyes ligt de bionica, de wetenschap waarin mens en techniek samenkomen en inspiratie wordt geput uit ons organisme om technische innovaties te creëren die beter aansluiten bij onze behoeften. De kern van het product is nog altijd de exclusieve, gepatenteerde Biolink-technologie die in elk montuur is verwerkt.
Biolink® is een biomechanisch scharnier dat is geïnspireerd op het menselijk schoudergewricht. Het heeft dezelfde bewegingsvrijheid als onze schouder en kan 360° draaien. Daarmee biedt dit unieke scharnier een maximaal comfort en optimale flexibiliteit.
 
Starck heeft een bijzondere visie op eyewear: hoe minder materiaal een product bevat, hoe menselijker het product zal zijn. Vandaar dat in de zomercollectie 2016 innovatie én minimalisme opnieuw een belangrijke rol spelen. Met deze collectie is een onovertroffen balans bereikt tussen lichaam en eyewear.
 
Zomercollectie 2016 Alain Mikli
teaser
In deze collectie van Alain Mikli speelt kunst opnieuw een grote rol. Voor de collectie werd inspiratie geput uit het werk van kunstenaars Sol LeWitt en Jim Lambie, als ook Frank Stella en Josef Alber. In de monturen wordt gebruik gemaakt van onconventionele kleurencombinaties en een interessante gelaagdheid in materialen. De A02015, A03056 en de A03057 zijn een ware ode aan Stella’s meesterlijke spel met tinten, vormen en materialen, terwijl de optische monturen A03061 en de A02019 geïnspireerd zijn op het sprekende werk van Lewitt and Lambie. De grote acetaten zonnebrillen uit het Interaction-segment zijn geïnspireerd op de abstracte schilderijen van Alber, wat goed terug te zien is in de optische illusies die ontstaan door de opeenstapeling van verschillende geometrische lagen en een unieke mix van kleurschakeringen. Voor de Provocation-collectie is men het archief van Alain Mikli ingedoken. De ronde metalen zonnebrillen zijn een speelse mix van metaal en acetaat met gekleurd glas, en brengen een hommage aan de Memphisgroep.
 
Collectie resort 2016
teaser
Kunst in al haar vormen is een constante inspiratiebron voor Alain Mikli. Fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en design worden samengevoegd in een collage van excentrieke visies. In de collectie ‘Resort 2016’ wordt een toonaangevend nieuw acetaatpatroon geïntroduceerd, geïnspireerd door het werk van de Parijse kunstenaar Sonia Delaunay. Zij stond net als Alain Mikli bekend om haar gebruik van sterke kleuren en geometrische vormen. Het werk van fotograaf Erwin Blumenfeld inspireerde zowel de campagne als het design van drie nieuwe modellen die theatraal worden uitgelicht. De designs van Provocation zijn geïnspireerd door het concept van “Le Masque” en worden gemaakt van exclusief nieuw hoogwaardig materiaal, GRAVITY EVO® dat lichtgewicht en dun is maar tegelijkertijd sterk en flexibel.
 
 
  
 
RESORT 2016 COLLECTIE
teaser
Aan de basis van Starck Eyes ligt Bionisme, de kruising van technologie en menselijkheid, een concept waarbij inspiratie wordt gehaald uit de organische wereld om technologieën te creëren die beter passen bij de mens. De tijdloze eyewear-ontwerpen combineren subtiele elegantie, structurele kwaliteit en duurzame materialen.
 
Philippe Starck, de enthousiaste voorvechter van dematerialisatie, gelooft dat de positieve kant van menselijke productie altijd neigt naar minder: hoe minder materiaal, hoe menselijker het wordt. Dit seizoen vertegenwoordigt de collectie de missie van Starck en introduceert met trots de dunste acetaat monturen ooit van Starck Eyes, naast nieuwe modellen die exclusief zijn ontworpen in het GRAVITY materiaal met dynamische, jeugdige vormen.
 
De kern van het product is de innovatieve, gepatenteerde Biolink-technologie die in elk montuur verwerkt is. Biolink® is een biomechanisch scharnier dat geïnspireerd is op het microsleutelbeen van de mens. Net als de schouder heeft het dezelfde multidirectionele bewegingsvrijheid van 360°. Dit unieke scharnier verzekert maximaal comfort en maximale flexibiliteit.
 
Starck Eyes was het eerste merk dat GRAVITY materiaal gebruikte in de eyewear-industrie. GRAVITY is een polymeer dat wordt gebruikt in hitech-industrieën zoals de auto-, medische en luchtvaartindustrie. Het materiaal biedt ongeëvenaarde technische kwaliteiten, kracht en flexibiliteit en is toch ongelofelijk licht en 100% recycleerbaar.
De Resort 2016 collectie is een feest van pure lijnen, hoogstaande technologie en duurzaamheid. Deze eyewear-collectie heeft als uiteindelijk doel complete harmonie met het lichaam te bereiken en is de perfecte illustratie van het Bionisme.
 

 
 
 
Herfst Winter 2015 Tarian
teaser
Kunst met natuurlijke elementen 
 
De nieuwe Tarian collectie is geinspireerd door de mooiste en meest zuivere elementen uit de natuur: ivoor, steen en marmer. Onderscheidende kenmerken van het glanzende acetaat, gemaakt door de befaamde Italiaanse producenten Mazzuchelli, zorgen voor kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap in elk ontwerp. Het uiteindelijke resultaat zijn monturen met unieke kleuringen en afwerkingen die overeenkomen met de schoonheid van de natuur.
 
"Schoonheid is wat comfortabel is voor ons", zegt de Parijse ontwerper, en met dit in gedachten worden zijn frames vormgegeven om de persoonlijkheid van de drager te definiëren en te versterken.
 
"Think Tarian" - de 2016 campagne – vervult Jérémy's doel om brillen maken met elegantie, allure en tijdloze schoonheid – net als de natuur!
   
 
<< | < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > | >>